Auteurs:

Valerie Jonckheer-Sheehy MVB MRCVS MSc LAS CertWEL Dip. ECAWBM (BM) Dip. ECAWBM (AWSEL)
Dierenarts, Specialist Gedrag en Dierenwelzijn
Veterinair Specialistisch Centrum de Wagenrenk, Wageningen, Nederland

 

Kelly Ballantyne DVM 
Behavior Resident in Private Practice, American College of Veterinary Behaviorists
Chicagoland Veterinary Behavior Consultants, Chicago, USA 

Originally posted in English
Vertaald naar het Nederlands door Maartje Smetsers.

15 september 2015


Inleiding

Jaarlijks staan miljoenen honden over de hele wereld doodsangsten uit wanneer ze vuurwerkgeluiden horen. Denk aan de Bonfire night in het Verenigd Koninkrijk, Independence Day (4 juli) in de Verenigde Staten, oud en nieuw over de hele wereld en Diwali Festival in India. Het ontwikkelen van reactief, onzeker, angstig of fobisch gedrag in reactie op het geluid van vuurwerk is een veelvoorkomend gedragsprobleem bij honden. Vaak lijden honden met dit probleem tevens aan andere overgevoeligheden voor geluid (bijvoorbeeld onweer) en angststoornissen, in het bijzonder verlatingsangst.

Read more...

Geschreven door:

Valerie Jonckheer-Sheehy MVB MRCVS MSc LAS CertWEL Dip. ECAWBM (BM)
Dierenarts, Specialist Gedrag en Consultant Dierenwelzijn.
V.S.C. de Wagenrenk, Wageningen, www.wagenrenk.com

Originally posted on http://www.animalytics.nl/content/2015/06/Dog-Training-Schedules-How-often-and-for-how-long-should-you-train-your-dog
Vertaald naar het Nederlands door Debby van Dongen www.doggo.nl.

3 juli 2015

"Hoe meer, hoe beter?
"Hoe vaker je je hond traint, hoe te sneller zal hij leren". Het lijkt erop dat deze mantra niet de juiste is. Bovendien, "hoe langer de trainingssessie, hoe beter" kan ook een misvatting zijn. Mensen die honden trainen voor obedience, assistentie, politiewerk of militaire dienst trainen een hond vaak voor minstens één of meerdere uren per dag. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dit mogelijk nadelig kan zijn voor het leerproces van de hond en het de snelheid van het leren kan vertragen in plaats van het te versnellen. Honden leren eigenlijk zelfs beter door ze niet iedere dag voor langere tijd te trainen.


Read more...

english versionnederlandse versie

Tip!!!

Want to know more about animal behaviour and animal welfare and see some interesting behaviour cases? Then check us out regularly on facebook and twitter. For current animalytical activities see the events page. Please check out our blog for hot topics and explanatory articles. New updates regularly!!!

Afspraak maken?

Honden/katten:
Bel: 0317 419120
Diergeneeskundig Specialistisch Centrum Nederland de Wagenrenk

 

Paarden of andere diersoorten:
Neem s.v.p. contact op door het contactformulier:
Animalytics