Geschreven door:

Valerie Jonckheer-Sheehy MVB MRCVS MSc LAS CertWEL Dip. ECAWBM (BM)
Dierenarts, Specialist Gedrag en Consultant Dierenwelzijn.
V.S.C. de Wagenrenk, Wageningen, Nederland.

Originally posted on http://www.animalytics.nl/content/2013/08/Using-medication-to-treat-animals-with-behaviour-disorders-what-all-pet-owners-should-know
Vertaald naar het Nederlands door Maartje Smetsers.

29 mei 2014

Inleiding
Hoewel er veel controversie bestaat rond dit onderwerp, is het van groot belang om alle misverstanden rondom het gebruik van medicatie bij gedragsproblemen uit de weg te helpen. Onbegrip en het niet willen omarmen van deze optie leidt namelijk vaak tot verlenging van de lijdensweg van het dier. Elke week tijdens mijn gedragsconsulten ontmoet ik cliënten die aanvankelijk aarzelen om medicatie te starten, die er uiteindelijk toe zal bijdragen dat hun dier zich beter voelt. Ze begrijpen vaak niet waarom hun dier dat in hemelsnaam nodig zou hebben. Er rust een grote taboe op het gebruik van medicatie bij gedragsproblemen. Mensen zijn bang dat hun buren hen uit zullen lachen of hen belachelijk zullen maken wanneer hun volwassen hond medicatie krijgt voor zijn gedrag of wanneer hun nieuwe puppy op de Prozac staat. Ook is men bang voor ernstige bijwerkingen. Mogelijk denken ze dat het beter voor de hond zou zijn om meer met hem of haar te gaan trainen of om natuurlijke supplementen te gebruiken.  Sommige zien medicatie als een laatste redmiddel – alleen in te zetten als al het andere gefaald heeft (zoals het aanpassen van de omgeving of de routine van het dier, het gebruik van technieken om het gedrag van het dier te veranderen (gedragstherapie)).
Read more...

Welkom naar het Nedelanstalig blog van Animalytics!!!

17 februari 2015

Ja hoor, we zijn zo ver! Na veel verzoek ben ik eindelijk aan het bloggen in het Nederlands maar wel met "a liite help from m,y friends". Want zoals veel van jullie al weten ben ik van oorsprong engelstalig (ik ben iers) en is het schrijven in het Nederlands soms een beetje lastig voor mij. Dus als je een typo of een andere taalfout ziet, laat dat dan a.u.b. weten door mij een bericht te sturen door gebruik van het contact formulier http://www.animalytics.nl/contact/ Want daar leer ik ook van :-). Om mij onderweg te helpen heb ik vriendinnen die graag af-en-toe een van mijn Engelse blogs willen vertalen. Daar ben ik héél blij mee :-).

Ben je geinteresseerd in gedragsproblemen bij dieren dan ben je in de juiste plek. Kijk a.u.b ook op mijn facebook en twitter paginas want daar ga ik ook vaaker in het Nederlands schrijven.

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.

Veel lees plezier,

Valerie.

 

 

english versionnederlandse versie

Tip!!!

Want to know more about animal behaviour and animal welfare and see some interesting behaviour cases? Then check us out regularly on facebook and twitter. For current animalytical activities see the events page. Please check out our blog for hot topics and explanatory articles. New updates regularly!!!

Afspraak maken?

Honden/katten:
Bel: 0317 419120
Diergeneeskundig Specialistisch Centrum Nederland de Wagenrenk

 

Paarden of andere diersoorten:
Neem s.v.p. contact op door het contactformulier:
Animalytics