Evi, 5 jaar oud, zwervend verleden, collie/herder mix; extreme angst voor vuurwerk en geweersschoten


November 2014 

Wij adopteerden Evi toen ze ongeveer 1 jaar oud was. Het enige wat wij van haar verleden weten is dat ze gevonden is op straat , in Bulgarije toen zij ongeveer een half jaar oud was. Een vriendelijke wat timide hond. Al snel bleek toen het jachtseizoen in oktober aanbrak dat ze verschrikkelijk bang was voor geweersschoten. En toen het vuurwerkseizoen aanbrak, ontzettend bang voor de knallen. Na veel positieve training, en zo veel mogelijk ontwijken van deze prikkels hoopten we dat het wat beter zou worden, maar na een schiet incident vlak bij ons was het helemaal mis. We waren wanhopig, en wisten niet meer wat we moesten doen, omdat Evi bijna helemaal niet meer naar buiten wilde/durfde.

Via onze dierenarts zijn we doorverwezen naar Dr Jonckheer. Het eerste consult was al een verademing, het begrip, de erkenning , Evi heeft echt een probleem, ze heeft een ernstige geluidsfobie. We hebben medicatie meegekregen en een zeer uitgebreid behandel plan, en trainingsadviezen . Evi blijkt helaas wel heel overgevoelig voor allerlei medicijnen, we hebben er heel wat moeten proberen. Het afgelopen jacht en vuurwerk seizoen was erg moeilijk, en dr Jonckheer heeft ons intensief begeleid. Zonder haar hulp hadden we het stukken moeilijker gehad.

Nu een jaar later, begint het jachtseizoen weer, en we zijn weer onder behandeling bij Dr Jonckheer , tot nu toe gaat het beter dan vorig jaar, ze hersteld sneller van eventuele schoten die ze hoort, wel moeten we het zoveel mogelijk proberen te vermijden , want Evi zal nooit genezen. Maar er zijn dus zeker vorderingen! Het is vooral de bedoeling dat we samen deze best lange periode zo goed mogelijk doorkomen. En daar hebben we Dr Jonckheer hard bij nodig. Wat medicijnen betreft lijken we nu op de goede weg te zitten.  Met regelmatig mail contact, en het bijhouden van een logbook gaan we vol goede moed het moeilijke seizoen weer in .

We willen onze complimenten geven aan jou Valerie, en je bedanken voor je enorme toewijding en deskundigheid, en betrokkenheid voor dit toch best heel lastige probleem van onze Evi.

english versionnederlandse versie

Want to know more about animal behaviour and animal welfare and see some interesting behaviour cases? Then check us out regularly on facebook. For current animalytical activities and hot topics, follow us on twitter. New updates weekly!!!

Make an Appointment?

Dogs/Cats:
Tel: 0317 419120
Dutch Veterinary Referral Centre de Wagenrenk

Horses and other species:
Contact Form