Eindelijk heeft ook Nederland Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NWVG)

[Persbericht]

11 juni 2015

Eindelijk heeft ook Nederland Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NWVG)

Op 9 juni jl. is opgericht de Nederlandse Werkgroep Veterinaire Gedragskunde:de NWVG. Deze werkgroep bestaat uit dierenartsen. Doel van de werkgroep is het verbeteren van het welzijn van dieren. Dit doet de NWVG door het faciliteren en ondersteunen van dierenartsen bij het onderkennen, behandelen en voorkomen van gedragsproblemen bij dieren. Immers gedragsproblematiek is de voornaamste reden om een dier te laten inslapen of af te staan terwijl met de juiste expertise de oplossing te vinden is. Bij gedragsproblematiek bij dieren is de NWVG aanspreekpunt voor iedereen. Ondanks het feit dat Nederland wereldwijd bekend staat om haar kunde op het gebied van dierengeneeskunde laat Nederland weinig van zich horen op het gebied van de veterinaire gedragskunde. De NWVG gaat hier verandering in brengen.

Bij deze eerste bijeenkomst van de NWVG waren 27 enthousiaste dierenartsen aanwezig uit heel Nederland. Valerie Jonckheer-Sheehy (Dierenarts, Specialist Gedrag), Margit Bossard (Gedragskundig dierenarts) en Debbie Rijnders (Voorzitter SPPD) verzorgden boeiende lezingen over relevante onderwerpen. Valerie Jonckheer-Sheehy (Animalytics) is oprichter en voorzitter van de NWVG. Met Renate Pijnappel als penningmeester en Jantine Lasonder als secretaris vormt zij het bestuur. De eerste bijeenkomst van de NWVG werd mogelijk gemaakt door Veterinair Specialistisch Centrum de Wagenrenk, Animalytics en Royal Canin.

[Einde persbericht]

english versionnederlandse versie

Want to know more about animal behaviour and animal welfare and see some interesting behaviour cases? Then check us out regularly on facebook. For current animalytical activities and hot topics, follow us on twitter. New updates weekly!!!

Make an Appointment?

Dogs/Cats:
Tel: 0317 419120
Dutch Veterinary Referral Centre de Wagenrenk

Horses and other species:
Contact Form