Over Animalytics

Animalytics is opgericht om het welzijn van dieren te bevorderen. De filosofie achter Animalytics is om een oplossing te vinden voor gedrags- of welzijnsproblemen van dieren, door middel van analytisch denken. Wij gebruiken hier technieken voor die niet alleen wetenschappelijk onderbouwd, maar ook ethisch verantwoord zijn. De band tussen mens en dier verliezen wij daarbij nooit uit het oog. Op die manier bieden wij een beoordeling, een behandeling of advies aan degenen die het lot van dieren willen verbeteren.

De vrouw achter Animalytics

Valerie Jonckheer-Sheehy is dierenarts, specialist gedrag & is ook expert in dierenwelzijn, ethiek en wetgeving. Valerie is de oprichtster van Animalytics. 

"Op heel jonge leeftijd was ik al gefascineerd door het gedrag en welzijn van dieren. Daarom wilde ik dierenarts worden. Omdat ik het dierenwelzijn wilde verbeteren, ben ik ook gespecialiseerd in veterinaire gedragskunde, dierenwelzijn, ethische gebruik van dieren en dierenrecht."

Gedragsproblemen bij dieren
Het is welbekend dat huisdierhouders sneller van hun dier af willen wanneer zij gedragsproblemen vertonen – veel meer dan wanneer ze last hebben van andere medische klachten. Als jonge dierenarts kwam ik er dan ook vrij snel achter dat dit één van de meest voorkomende redenen is om een huisdier in te laten slapen.

Gedragsproblemen bij dieren leiden vaak tot een verstoring in de relatie met mensen. Dit kan leiden tot frustratie of angst bij de huisdierhouder en onnodig leed bij het dier, terwijl dit probleem vaak effectief te behandelen en te voorkomen is.

De wetenschappelijke kennis op het gebied van veterinaire gedragskunde - ontwikkelt sterk in het buitenland. In Nederland staat deze discipline echter nog in de kinderschoenen. Om u te helpen uw dier beter te begrijpen, heb ik mij hier in gespecialiserd. Dus ben ik de eerste specilist op dit gebied geworden, dierenarts, specialist gedrag. Mijn doel is de mens-dierband weer te versterken en zowel de eigenaar als zijn huisdier rust te brengen. Daarmee  strijd ik tegen de hoofdreden voor euthanasie bij dieren en hoop ik hun welzijn te verbeteren."

 

Valerie Jonckheer-Sheehy is dierenarts, specialist gedrag en Diplomate van de European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine (subspeciality Behavioural Medicine & sub speciliaty Animal welfare science, Ethics and Law). Valerie Jonckheer-Sheehy is de enige veterinaire gedragsspecilist in Nederland! Ook is ze lid van de Groep Veterinaire Specialisten der Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en oprichter en voorzitter van de Nederlandse Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NWVG).

Huidige werkplekken

Voor een lijst van de locaties waar Valerie momenteel werkt, klik hier

     

 
english versionnederlandse versie

Tip!!!

Want to know more about animal behaviour and animal welfare and see some interesting behaviour cases? Then check us out regularly on facebook and twitter. For current animalytical activities see the events page. Please check out our blog for hot topics and explanatory articles. New updates regularly!!!

Afspraak maken?

Honden/katten:
Bel: 0317 419120
Diergeneeskundig Specialistisch Centrum Nederland de Wagenrenk

 

Paarden of andere diersoorten:
Neem s.v.p. contact op door het contactformulier:
Animalytics