Ervaringen van eigenaren


Oktober 2014

Van pup af aan is Julia een angstige hond geweest en ondanks het socialiseren en de vele cursussen bleef ze angstiger dan een doorsnee hond. Haar gedrag werd gaandeweg alleen maar extremer. In elkaar kruipen, blaffen, huilen, slopen en zelfs uitvallen en happen naar honden en mensen.

Julia en ik waren radeloos en zijn op advies van onze dierenarts doorverwezen naar mevrouw Jonckheer.

Read more...
Ervaringen van gedragstherapeuten
Ervaringen van dierenartsen

November 2014

Elma Bartels
Dierenarts gezelschapsdieren

Twee jaar geleden kwam Bor in mijn eigen dierenartsenpraktijk voor onderzoek in verband met hoestklachten. Hij werd aangeboden door een vriend van zijn vorige eigenaar, een dakloze, die enkele dagen daarvoor overleden was. Bor was al meerdere malen bij ons in de praktijk geweest voor zijn entingen. In zijn kaart stond, dat hij een pittige, wat drukke hond was, maar verder waren er geen bijzonderheden. Toen duidelijk werd, dat deze vriend een nieuw tehuis voor Bor zocht, daar hij hem zelf niet kon houden, hebben wij besloten hem over te nemen. Bor is een heel vriendelijke, enthousiaste en actieve hond. Onze bijna volwassen kinderen vonden hem meteen ook erg leuk. Het leek of Bor zich vanaf het eerste moment direct bij ons thuis voelde. Hij kreeg zijn eigen plek om te liggen en te slapen en kon heerlijk vrij rondrennen op ons ruime erf, gelegen in het buitengebied.

Vanaf het eerste begin had hij een enorme belangstelling voor treinen. Wij wonen op ongeveer een kilometer afstand van het spoor en Bor staakte zijn spel direct als er een trein voorbij kwam. Op de eerste wandeling ging het al mis. Toen er een trein aankwam, sleurde hij mij achter zich aan om achter de trein aan te rennen.  Later bleek, dat zijn eerste eigenaar hem dat geleerd had. In de buurt van treinen was hij dan ook altijd heel erg opgewonden en gefrustreerd. Een ander verklaarbaar, maar vervelend gedrag was het “bewaken” van mijn boodschappentas en uitvallen naar mijn zoon, als hij er iets uit wilde pakken. Ook dit had zijn vorige baas hem geleerd. Vanaf de eerste dag, dat wij hem kregen, was Bor erg aan mij en mijn man gehecht. Hij volgde ons in huis en raakte erg opgewonden als één van ons vertrok, om bij onze thuiskomst weer heel erg blij en opgewonden te reageren, met tegen ons opspringen, happen, piepen en blaffen als resultaat.

 

 


Read more...

english versionnederlandse versie

Tip!!!

Want to know more about animal behaviour and animal welfare and see some interesting behaviour cases? Then check us out regularly on facebook and twitter. For current animalytical activities see the events page. Please check out our blog for hot topics and explanatory articles. New updates regularly!!!

Afspraak maken?

Honden/katten:
Bel: 0317 419120
Diergeneeskundig Specialistisch Centrum Nederland de Wagenrenk

 

Paarden of andere diersoorten:
Neem s.v.p. contact op door het contactformulier:
Animalytics